VIOOL

Vragen over over deze les of direct aanmelden? Wij helpen graag

De viool is het kleinste instrument van de strijkersfamilie. Ook voor altviool, de grotere broer van de viool, kan je bij het muziekonderwijscentrum terecht. Viool leren spelen kan al vanaf 4,5 jaar. Altviool kan vanwege de grootte van het instrument pas later. Ook volwassenen kunnen leren (alt)vioolspelen. Het is niet noodzakelijk om al muzieknoten te kunnen lezen voor je begint met vioolspelen. Dit kan je namelijk tegelijk leren met het bespelen van de (alt)viool.

Of je kiest voor de viool of altviool is afhankelijk van je eigen smaak. Houd je juist van hoog en snel, dan kies je voor de viool. Houd je meer van een rustige warmere en lagere klank kies je voor de altviool. Je kan na een aantal jaar het ene instrument bespeeld te hebben ook overstappen naar het andere. Zo’n overstap is niet lastig, want de instrumenten lijken erg veel op elkaar.

De viool komt voor in heel veel klassieke muziek. Maar als je dat wilt kan je ook een hele andere kant op met vioolspelen. Denk maar aan Ierse muziek, of popliedjes. Je moet echter wel eerst de basis van het vioolspelen leren.

DOCENT: KATARINA TARUCHALADZE

Volg ons

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN WEES ALTIJD OP DE HOOGTE VAN EVENEMENTEN EN ANDERE NIEUWTJES. INSTAGRAM