Peter Eilander begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd hij organist van de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 is hij organist van de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn. Hij studeerde op het conservatorium te Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de Jong (piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.

Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.
Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan. Zo staan op 4 cd’s alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant. Tevens nam Peter een kerst CD in de St. Ouen (Rouen) en een solo CD in de St. Sulpice (Parijs) op. Op het indrukwekkende Walcker orgel te Riga maakte Peter een cd met als titel: Bach & Influence.

Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. In 2015 werd Peter geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Zie voor meer info: www.petereilander.nl