BASGITAAR

Vragen over over deze les of direct aanmelden? Wij helpen graag

De basgitaar is een snaarinstrument met in de basis 4 snaren, E – A – D – G gestemd, dat vooral in de lichte muziek (pop, rock, jazz, funk, soul, etc.) wordt gebruikt. In een band vormt de basgitaar een brug tussen het ritme (drums) en de akkoorden (gitaar of piano).

De basgitaar “draagt” de band op zijn lage tonen. De 4 snaren van de bas zijn hetzelfde als de laagste 4 snaren op een gewone gitaar, maar dan een octaaf lager. Meestal is een basgitaar elektrisch of semi-akoestisch die versterkt moet worden middels een elektrische versterker.

DOCENT: TIM DE HAAN

De hoofddoelstelling van mijn lessen is: de leerling begeleiden in een ontwikkeling naar een compleet, of althans completer, musicus, en hem/haar daarbij ‘muziekplezier’ verschaffen. Elke leeftijdscategorie is welkom.

Omdat niet iedereen dezelfde interesses en doelstellingen heeft zijn de lessen voor iedereen anders. Bij leerlingen die een professionele loopbaan nastreven zal de ontwikkeling zeer belangrijk zijn, waarbij het speelplezier natuurlijk niet uit het oog verloren mag worden. Bij pure amateurs ligt het accent juist bij het speelplezier, waarbij de ontwikkeling minder belangrijk is. De ene leerling wil graag rocksolo’s van Slash uitzoeken, de andere blues-licks van Stevie Ray Vaughan, en weer een andere wil op een Spaanse gitaar stukken gaan spelen. Het verloop van de lessen hangt dus sterk af van de voorkeuren van de leerling.
Het leren beheersen van gitaarspel vereist inzet. Oefeningen en regelmatig studeren zijn van essentieel belang voor muzikale ontwikkeling.

Allereerst ga ik kijken wat het niveau is waarop een leerling binnenkomt. Wat is zijn/haar spelniveau op dat moment, wat weet je op het gebied van theorie (toonladders etc), kun je noten lezen of werk je liever met tabs, heb je gevoel voor ritme enz. Aan de hand van dit soort vragen stel ik een lesplan op. De lesstof zal ik zo veel mogelijk op de leerling af stemmen.

Leerlingen die de ambitie hebben om aan het conservatorium te gaan studeren kunnen op een toelatingsexamen worden voorbereid. Hierbij zal naast het gitaarspel ook veel aandacht besteed worden aan muziektheorie en solfege.

Volg ons

VOLG ONS OP INSTAGRAM EN WEES ALTIJD OP DE HOOGTE VAN EVENEMENTEN EN ANDERE NIEUWTJES. INSTAGRAM