Pauline Strasters

Mijn naam is Pauline Strasters en zingen is iets wat ik al van jongs af aan geweldig vind. Voor mij is het altijd een creatieve vorm geweest om plezier, gevoel en emoties te ervaren.

Zingen kan ook heel spannend zijn. Je instrument zit tenslotte in je eigen lichaam, waardoor je je kwetsbaar kan voelen. In de lessen staat daarom vooral het plezier voor zingen centraal. Ik wil met de leerling samen kijken waar zij behoefte aan hebben en daarop inspelen.

Sinds 2013 studeer ik aan de Popacademie ArtEZ in Enschede. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende zangtechnieken (Estill Voice Training en Universal Voice System), die vaak terugkomen binnen de les.

Zelf ben ik leadzangeres/backing vocalist/songwriter in de pop-reggaeband Young Tree. In het afgelopen jaar heb ik met Young Tree op veel festivals gestaan (LOS festival Deventer, Zwolle Stadsfestival, ABI Festival - Duitsland) en verschillende voorprogramma’s gespeeld in Metropool Hengelo (Roots Creation, Jojo Gladstone).

Tijdens mijn uitwisselingssemester met de Universiteit van Leeds in Engeland, ben ik mij ook meer gaan richten op mijn eigen project. Hierbij gebruik ik het programma Ableton om elektronisch muziek te produceren, met gebruik van loops, plug-ins en akoestische instrumenten. Dit zal tevens ook mijn afstudeerproject zijn in maart 2018.