Fenny van Hemmen

Ik werd geboren en groeide op in Haren, vlakbij de stad Groningen. In Groningen ging ik naar de middelbare school, waar ik al gauw ontdekte dat ik zingen en toneelspelen heel erg leuk vond. Ik zong in bandjes, had zangles, en speelde toneel bij de Vooropleiding theater.
Uiteindelijk koos ik voor de muziek en ik ging zang studeren aan Artez te Zwolle. Ik maakte mijn studie af aan het conservatorium van Maastricht.

Ik woonde ook lange tijd in Maastricht, en kon daar het zangles geven combineren met het zingen en toneelspelen in het Zuidelijk Theaterkoor van Opera Zuid, één van de drie operagezelschappen in ons land.

Ik kon zo mijn liefde voor de klassieke zang en voor theater uitleven, maar ik vond nog steeds het zingen in bandjes ook erg leuk.
Ik nam zanglessen pop en jazz en volgde twee keer een lichte muziek zang academy aan het conservatorium van Rotterdam. Ook zong ik met bands en met gitaar begeleiding.

In 2009 kwam ik in Deventer wonen. Sindsdien heb ik veel en met plezier zangles gegeven in Deventer en omgeving en ook dirigeer ik een vrouwenkoor en een popkoor. Af en toe doe ik korte workshops bij koren die graag wat extra informatie willen over zangtechniek.