Elektrische gitaar

Gitaar is een zeer veelzijdig instrument en kom je dan ook in alle muziekstromingen tegen. Ruige rocksolo’s imiteren, klassieke stukken spelen, jazz en bluesimprovisaties, allemaal gitaar. Veel mensen denken dat je "op gevoel" en met een paar "grepen" er wel bent. Gitaarspelen is echter minstens net zo moeilijk als de meeste andere instrumenten. Wie zijn spel verder wil ontwikkelen, noten wil leren lezen, techniek wil verbeteren, akkoordsymbolen en tabulatuur wil leren etc, is toch gebaat bij goede begeleiding.

De hoofddoelstelling van de lessen is: De leerling begeleiden in een ontwikkeling naar een compleet, of althans completer, musicus, en hem/haar daarbij ‘muziekplezier’ verschaffen. Omdat niet iedereen dezelfde interesses en doelstellingen heeft zijn de lessen voor iedereen anders. Bij leerlingen die een professionele loopbaan nastreven zal de ontwikkeling zeer belangrijk zijn, waarbij het speelplezier natuurlijk niet uit het oog verloren mag worden. Bij pure amateurs ligt het accent juist bij het speelplezier, waarbij de ontwikkeling minder belangrijk is.
De ene leerling wil graag rocksolo’s van Van Halen uitzoeken, de andere blueslicks van Stevie Ray Vaughan, en weer een andere wil op een Spaanse gitaar stukken gaan spelen. Het verloop van de lessen hangt dus sterk af van de aanpak van de leerling.
In de lessen is er ook veel ruimte voor improvisatie en eigen composities.

Docent:

Tim de Haan

 

email:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liever rechtstreeks contact?
Bel 06-16704651