Cursus "Muziek op Schoot"

Nieuw in MOC: Cursus "Muziek op Schoot” - vanaf maandag 24 september 2018 (bij voldoende aanmeldingen).

Muziek Onderwijs Centrum Holten start in 2018 met een cursus ‘Muziek op Schoot’ voor ouders en grootouders van kinderen tussen 1,5 en 4 jaar. Samen zingen, dansen, muziek maken en nieuwe liedjes leren. 

Kinderen vinden het heerlijk als er met hen gezongen wordt. Aankleden, tanden poetsen, opruimen gaat vaak makkelijker als er een liedje bij gezongen wordt. In een cursus Muziek op Schoot wordt daarom veel gezongen en leer je liedjes die in de dagelijkse praktijk te gebruiken zijn zoals een liedje om het speelgoed op te ruimen of je jas aan te trekken.

Jonge kinderen moeten zich nog ontwikkelen en de wereld om hen heen ontdekken. Zingen en muziek maken helpt hen hierbij; bewegen, luisteren, op je beurt wachten, door zingen taal verwerven, het is allemaal een stimulans in hun ontwikkeling.

In de cursus ga je samen met andere ouders en kinderen wekelijks een uurtje muziek maken. Je hoeft zelf niet muzikaal te zijn of noten te kunnen lezen. Het gaat vooral om het samen plezier beleven aan muziek maken.

Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige instrumenten als trommels, schudinstrumenten, bellen en klankstaven maar ook van speelgoed en materialen die iedereen in huis heeft zodat je ook thuis lekker verder kunt musiceren.

In deze herfst/wintercursus staan vooral de het sinterklaasfeest, kerst en de winter centraal.

Je leert nieuwe liedjes en leuke muzikale spelactiviteiten om ook thuis met je kind te doen.

De cursus bestaat uit 10 lessen en start op maandag 24 september 2018 om 9.30 uur onder leiding van Muziek op Schoot® docente Christine Heijda in het Kulturhus aan de Smidsbelt in Holten. Kosten zijn €75,=.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om uw (klein)kind aan te melden voor "Muziek op Schoot" (email wordt gestart).