Algemene Info

Het cursusjaar van het MOC loopt gelijk met het subsidiejaar van de Gemeente Rijssen-Holten. Bij de muzieklessen is tussentijds instromen mogelijk gedurende het hele cursusjaar mits er geen wachtlijst is voor het desbetreffende instrument. Bel of mail voor meer informatie met MOC te Holten: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 0548-361412 ‘s maandag van 18.00 – 18.30 uur.

Hoe jonger je met muziekles begint, hoe beter!

Het belangrijkste is, dat de leerling voldoende lichamelijk ontwikkeld is om het instrument van zijn/haar keuze te kunnen hanteren. In de regel wordt een minimumleeftijd van 8 jaar aanbevolen, maar met b.v. viool of blokfluit kan al op jongere leeftijd worden begonnen. Bij andere instrumenten zoals b.v. dwarsfluit en elektrische gitaar ligt die leeftijdsgrens bij 8 à 9 jaar. Dit zijn slechts voorbeelden waarop uitzonderingen mogelijk zijn! In twijfelgevallen is het advies van de docent doorslaggevend.

Uiteraard zijn oudere kinderen en volwassenen ook van harte welkom. Iedereen die woonachtig is binnen de (oude) Gemeentegrens van Holten kan zich laten inschrijven voor het volgen van instrumentale of vocale lessen. Het gemeentelijk beleid is er overigens op gericht om met name de jeugdopleidingen te stimuleren. Deze worden dan ook deels gesubsidieerd. Daardoor betalen volwassenen een hoger lesgeld.

Bepalingen van het MOC

Klik voor de Bepalingen 2019 van het MOC.